Абдоминопластика

Абдоминопластика

Абдоминопластика представлява оперативна интервенция, която е разработена за оформяне на корема и отстраняване на излишната мастна тъкан и кожа, стягайки мускулите на коремната стена.
Процедурата абдоминопластика не замества здравословното хранене и редовните физическите упражнения.

Тя е показана за мъже и жени  с непропорционален корем, на фона на останалата част от тялото, вследствие драстично отслабване, загуба еластичността на кожата с напредване на възрастта, прекарана бременност и предишни оперативни намеси. Най-подходящите кандидати са хора с тегло близко до идеалното за тях, със стегната и еластична кожа.
Когато се касае за ограничено натрупване на мастна тъкан, оформянето на корема може да се извърши само с техника на липосукция.

Абдоминопластика се извършва в болнично заведение. Процедурата е с продължителност около 2-3 часа. Извършва се под обща упойка. Препоръчителният престой в клиниката е минимум 24 часа, но може да се удължи до няколко денонощия. Възстановителният период в зависимост от обема на операцията е 15 – 45 дни. Резултатите могат да се запазят относително постоянни, стига да се запази теглото.

В периодът на възстановяване е възможно да се появи отток, свръхчувствителност, вцепененост на коремната кожа, синини и обща отпадналост. Те са временни.
След години, поради естествения процес на стареене и гравитацията е възможно да се наложи повторна интервенция за подобряване контура на тялото.

Вие може да контролирате целия си живот, включително и теглото си. Ако положението е невъзвратимо, само тогава се подложете на интервенцията абдоминопластика.