Блефаропластика

Блефаропластика

(Blepharoplasty)

Хора от всички възрасти могат да извлекат полза от Блефропластиката. Пациентите биха могли да подобрят техните наследствени белези, които могат да ги направят да изглеждат много стари и уморени, или с “торбички ” под очите, подпухнали горни клепачи , тъмни кръгове на долните клепачи.
Процедурата Блефаропластика може да се разработи според конкретния проблем, ако е необходима корекция на горните клепачи не е нужно да се оперират долните и обратното. Ако проблемът е причинен от излишна мастна тъкан, е необходимо само нейното отстраняване. Най-често пациентите във възрастовата граница четиридесет – петдесет години, имат нужда от корекция на подпухнали горни клепачи и отстраняване на кожните торбички под долните клепачи. Понякога Блефаропластиката е препоръчително да се комбинира с изглаждане на челото за по-добър ефект. Химическа кора може да бъде необходима ако има тъмна пигментация формираща кръгове около очите.
Процедурата Блефаропластика се извършва с местната анестезия. Възстановяването изисква 5-7 дена за връщане на работа и 3 седмици за упражнения.

корекция на клепачи