Намаляване на бюст

Намаляване на бюст

Намаляване на бюстът е често срещана процедура, изпълнявана на жени, страдащи от физическа болка обичайно в гърба или раменете и с голямо тегло и размер на собствен бюст. Понякога, този излишен обем може да причини често възпаление на кожата непосредствено под бюста, популярно като подсичане или отпускане на бюста от раменната област. Методът е приложим също така и при жени, които са недоволни от външния си вид поради специфично големият размер на техния бюст.

Обичайно намаляването на бюста се извършва под обща анестезия и настаняването в болница за 24 часа е желателно. Процедурата има за цел намаляване, повдигане или възстановяване на формата на големия бюст чрез премахване на излишната тъкан и кожа и позициониране на зърната.
Чрез компютърната консултация пациентът решава желаната гръдна форма и размер. Ежедневната активност се възвръща до 1-2 седмици след хирургическата интервенция. Усещане за напрегнатост е възможно до 30 – 45 дни след операцията, а белезите изчезват след няколко месеца.
Бременността и кърменето могат да въздействат и променят размера и формата на гърдите. В някои случаи кърменето би могло да бъде причина за настъпващи промени, затова е необходимо обсъждането на операция с пластичния хирург.