Повдигане на бюст

Повдигане на бюст

(Mastopexy)

Жените, които са доволни обикновено от техния гръден размер, но не дотам доволни от липсата на твърдост на техните гърди, или поради факта, че зърната им сочат надолу са най-честите кандидати за тази хирургическа операция. Обикновено причината за подобни деформации се крие в загубата на еластичност на кожата причинена от драстични диети, бременност, кърмене, или от естествения процес на стареене.
Операцията цели да повдигне и възстанови формата на гърдите, отстраняване на излишната кожна тъкан и препозициониране на гръдните зърна с цел възстановяване на младежки външен вид на бюста. В някои случаи могат да бъдат използвани имплантанти, за да  коригира обема на бюста. Безспорна е и помощта на компютърните технологии за оптималния избор на големина и форма на гърдите. Изпълнението на тази интервенция преди раждане, няма да попречи на последващо кърмене.
Операцията се извършва под обща упойка, в болнично заведение. Възможно е да се наложи пренощуване на пациентката в здравното заведение.
След възстановителен период от една две седмици, пациентката може  се върне на работа.
Чувството на напрежение в гърдите след операцията обикновено изчезва за месец, а заличаването на белезите е възможно в период от няколко месеца до една година.